سویای تغییر ژنتیک یافته

شرکت Shunfeng Biotechnology این دانه سویای تغییر ژنتیک یافته را تولید کرده است. این شرکت برای افزایش سطح اسید اولئیک که چربی سالم در گیاه میباشد ، دو ژن موجود در سویا را تغییر داده است . بر اساس سندی که از سوی وزارت کشاورزی و امور روستایی صادر شد ، گواهی ایمنی به مدت پنج سال از تاریخ 31 آوریل تایید شده است. این اولین اقدام چین برای افزایش تولید مواد غذایی است .

در این روش، ژن های محصول را تغییر می دهند تا سالم تر یا مقاوم تر در برابر استرس های محیطی شوند. اصلاح ژنتیکی شامل تزریق کردن ژن های خارجی از یک گیاه دیگر برای بهبود کارایی آن است. ویرایش ژن یک رویکرد کم خطرتر برای بهبود عملکرد محصول نسبت به اصلاح ژنتیکی است. بر اساس گزارش ها، چین نیز سال گذشته قانون هایی را برای ویرایش ژن که باعث بهبود امنیت غذایی و پاسخگویی به تقاضای رو به رشد بزرگترین جمعیت جهان می شود ، وضع کرد. اما هنوز راه درازی برای کشت سویای تغییر ژنتیک یافته توسط کشاورزان در چین باقی مانده است.

مهم ترین مرحله در فرآیند نظارتی، تأیید انواع دانه های اصلاح شده ژنی است که می توان از آنها استفاده کرد. گفته می شود که Shunfeng اولین شرکتی در چین است که روی تجاری سازی محصولات اصلاح ژنتیک شده کار می کند. این شرکت خصوصی در حال مطالعه 20 محصول ویرایش شده ژنتیکی دیگر از جمله برنج، گندم، ذرت، برنج مقاوم به علف کش، سویا و کاهو با سطوح بالای ویتامین C بوده است. علاوه بر این، چین نیز در حال کار بر روی محصولات اصلاح شده ژنتیکی است، که به تازگی در مقیاس بزرگتر ، مطالعه خود را بر روی ذرت انجام داده است .

ایالات متحده نیز بر روی محصولات تغییر ژنتیک یافته تحقیقات زیادی انحام داده است.همچنین شرکت Calyxt در سال 2019 برای اولین دانه سویای ویرایش شده ژنی از ایالات متحده تاییدیه دریافت کرد. چندین کشور دیگر نیز در حال آزمایش با محصولات ویرایش شده ژن هستند. برای مثال، ژاپن گوجه فرنگی های اصلاح شده ژنی و ماهی های با رشد سریع تر را تأیید کرده است. در مارس 2023، انگلستان توسعه تجاری غذاهای ویرایش شده ژنی را قانونی کرد.

ترجمه توسط گروه وستا

امتیاز: 5 از 5. مجموع 1 رای
۱۴۰۳/۰۲/۱۸ | اخبار وستا | مبین سلیمی | بازدید: 224 | 1715087540