مرکز نوآوری باز و انتقال فناوری وستا زیست بومی است برای حل چالش های مهم کشاورزی، صنعت، معدن و بازرگانی با استفاده از روش نوآوری باز با تکیه بر مدل دانش بنیان و ابداعی متشکل از سه لایه درهم تنیده؛ که هریک یاری دهنده و تکمیل کننده سایر لایه ها می باشد.

معرفی مدل سه لایه زیست بوم وستا

مدل زیست بوم وستا در حقیقت یک الگوی در هم تنیده شده است به طوری که هرکدام از لایه های این مدل به صورت مجزا و شکل یافته در راستای توسعه پایدار خود فعالیت می نماید و همچنین به لایه های دیگر خدمات می دهد. همین امر باعث شده تا مدل، امکان خودبازیابی و یا بازتولیدی پیدا کند. این مدل از سه لایه به ترتیب :

  1. لنگر
  2. نوپا
  3. شتابدهنده


لایه اول مدل وستا :

شرکت های لنگر : به شرکت هایی گفته می شود که از نظر ساختاری به ثبات اولیه در مرحله تولید رسیده اند و در تلاش برای رسیدن به توسعه پایدار هستن، محصولات این شرکت ها از مرحله ی تست اولیه ورود به بازار (MVP) عبور کرده اند و در مرحله ی تجاری سازی دارای بازار هدفمند و مشتریان مشخص هستند، این شرکت ها معمولا با سه نیاز اصلی برای توسعه پایدار مواجه هستند.

  1. فضای فیزیکی مناسب و کم هزینه برای تولید با ثبات
  2. سرمایه در حال گردش برای توسعه مدون
  3. سرمایه اولیه برای تجهیز نمودن کارگاه ها با دستگاه و تجهیزات مورد نیاز


لایه دوم مدل وستا

شرکت های نوپا : در حقیقت به شرکت هایی گفته می شود که به نوعی تازه تاسیس هستند و یا در مرحله اقدام نمودن از نظر حقوقی برای ثبت شرکت ها و فعالیت خود می باشند. محصولات این شرکت ها از مرحله نمونه اولیه عبور کرده است و آماده ورود به مرحله اول برای ورود آزمایشی به بازار هدف و نمونه گیری ابتدایی  می باشد.

مهم ترین نیازهای این شرکت ها در این لایه :

  1. در اختیار داشتن فضای کار اختصاصی با مقیاس های کوچک (اداری و کارگاهی ) و مقرون به صرفه
  2. سرمایه اولیه برای تولید قابل تجاری سازی محصولات
  3. کارگاه و آزمایشگاه (FABLAB) کم هزینه برای بهینه سازی محصولات


لایه سوم مدل وستا

شتابدهنده : این لایه در مدل زیست بوم وستا برای افراد ، تیم ها و حتی شرکت هایی است که در حال تلاش برای رسیدن به ایده ی اجرایی هستند یا در حال برسی و تحقیق برای دستیابی به نمونه اولیه محصول می باشند، یا به صورت آزاد ( فری لنسر) فعالیت می نمایند و یا تازه با اکوسیستم کارآفرینی ونوآوری آشنا شده اند و نیاز به آموزش و جهت گیری اولیه دارند و یا حتی افرادی که در حال تلاش برای تشکیل تیم اولیه خود برای شروع فعالیت می باشند در نظر گرفته شده .

از مهم ترین نیاز های این لایه می توان به موارد ذیل اشاره کرد :

  1. نیاز به یک فضای کار اشتراکی همراه با تجهیزات و ادوات کار اداری و اینترنت پر سرعت
  2. فضای مناسب برای برگزاری جلسات اولیه
  3. فضای کار نیمه خصوصی برای تشکیل اولیه تیم یا شرکت
  4. امکان آموزش و یادگیری مفاهیم و مبانی کارآفرینی و نوآوری و مواجهه با مسائل واقعی برای رسیدن به ایده های قابل اجرا
دکتر ندانیک‌وش

می پرسند که داستان وستا از کجا آغاز شده؟ این پرسش را به نقطه ی آغازی می کشاند که دغدغه ام برچیدن نا امیدی و بی هدفی از کالبد   جامعه ای است که درونش رشد کرده ام و در کنار مردمانش زیسته ام. و این رویای شیرین به سر انجام نمی رسد مگر آنکه جوانان و هر آن که صاحب فکر و اندیشه و بضاعتی است در جایگاهی درست به آرمانهایش دست پیدا کند. و خوب می دانم که این پایان راه نیست و من اندیشه ای بزرگ در سر می پردازیم برای احیای جامعه ای سلامت که کودکانش در بستری امن به فردایی روشن گام بگذارند. و باور دارم که ما زمستان دیگری را سپری خواهیم کرد با عصیان بزرگی که درونمان هست و تنها چیزی که گرممان می دارد آتش مقدس امیدواری است….  

 دکتر ندا نیک وش

 بنیانگذار مرکرنوآوری باز و انتقال فن آوری وستا

ماموریت وستا

هدف ما یافتن راه حل های نوآورانه است. وستا به چالش های کشاورزی و بیوتکنولوژی و زیست محیطی  میپردازد. برنامه ما بهره برداری از کارآفرینان جوان و ارائه آنها به سرمایه گذاران و صندوق های مالی ، مربیگری و پشتیبانی فناوری و دانشی با هدف توسعه مقیاس پذیر و پایدار.طراحی ساختار نوآوری وستا منطبق با ساختارهای معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری میباشدو به ویژه بر پایه اصول مقیاس پذیری و پایداری.

مرکز نوآوری باز و انتفال فناوری وستا

تبدیل کشاورزی به کسب و کاری سودمند. ترویج کسب و کارهای کشاورزی مبتنی بر کشاورزی دانش بنیان. تاثیر گذاری فناوری های میان رشته ای در توسعه کسب و کار. ایجاد فضای تعاملی میان سرمایه گذاران ، کار آفرینان و ایده پردازان. جذب منافع انسانی ارزشمند و تاثیر گذار داخل و خارج کشور.

داستان ما‌ در وستا

برای روایت داستان وستا به سراغ اولین مراجعه کننده ی وستا می رویم ، جوان با سواد و مخترعی که وقتی پای صحبتش می نشینم از روزی صحبت می کند که در اتاق بازرگانی به دعوت مرحوم مهندس سعیدی و دیداری با خانم دکتر نیک وش و دختر خانمشان داشتند. آن جلسه نقطه عطفی بود برای شکل گیری وستا در مرکز آموزش عالی امام خمینی ، مرکزی برای دستگیری از جوانانی که نمی دانند چگونه به آرزوهایشان جامه ی عمل بپوشانند و یا آنهایی که سرخورده اند از ادامه راه. آقای پی پل زاده می گفت : ویژگی ارزشمند وستا همدلی و دوستی بین اعضاء آن است. و اما ویژگی بارز وستا این است که شما را به افرادی پیوند می دهد که سر حلقه ی ایده ها و کسب و کار شما هستند و این توانایی بر جسته وستا است. و در آخر دریافتم که وسعت وستا به اندازه ی قلب هایی است که آن را باور کرده اند و به آن وفادار مانده اند.

کتابچه وستا
کتابچه وستا

چشم انداز وستا

وستا یک اکوسیستم برای کنار هم قرار گرفتن تمامی حلقه های نادیده گرفته شده ، برای ایجاد زنجیر سود آوری کسب و کار در حوزه کشاورزی می باشد. ساختار تشکیل دهنده وستا شامل ، شرکت های لنگر ، شرکت های نوپا ، شتابدهنده ، بازار مجازی وستا ، کافه فناوری ، دفتر انتقال فناوری ، نهاد تامین مالی خطر پذیر vc می باشد. فضا های وستا شامل ، فضای اشتراکی برای بارگذاری جلسات و سمینار ها ، فضای مربوط به استقرار تیم ها و واحد های فناور ، فضای آزمایشگاهی ، فضای مربوط به اشخاص حقوقی مثل شتابدهنده ها و سرمایه گذاران ، سوله های خصوصی می باشد. 

۱۴۰۰/۰۹/۱۹ | عمومی | مبین سلیمی | بازدید: 2307 | 1639159688